Volg ons: 

Scherminstallaties

Scherminstallaties monteren, repareren en renoveren

Tom de Wit Montage B.V. heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van het monteren, repareren en renoveren alle soorten scherminstallaties en luchtmechaniek in binnen- en buitenland. Ook voor en kasonderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.
Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden.

Horizontale schermen

Horizontale schermen is de meest voorkomende schermen in de glastuinbouw. Afhankelijk van uw wensen en teelt zijn er verschillende uitvoeringen van horizontale scherminstallaties beschikbaar.

Horizontale schermen bestaan uit verschillende uitvoeringen: enkelscherm, dubbelscherm, triple scherm en 2 schermen op 1 dradenbed.

Met horizontale schermen kunt u het klimaat in uw kas beter beheersen en de energiekosten in de hand houden.

Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken in horizontale schermen en scherminstallaties die volledig aansluit bij uw doelen, gewassen en wensen.

Rolschermen - Tom de Wit Montage

Zonweringsschermen

Zonweringsschermen bieden u de mogelijkheid om het klimaat in de kas optimaal te reguleren om op die manier het gewas te beschermen. Daarbij zorgen zonwerende schermen ook voor een beter kas- en arbeidsklimaat voor uw werknemers.

Bepaalde zonweringsschermen zorgen zelfs voor een combinatie van een hoge mate van diffusiteit om de groei te stimuleren, en een betere temperatuurregeling voor het gewas te waarborgen. Voor de meeste toepassingen bestaan zonwerende schermen: binnen, buiten, open dak, met ofwel schuivende, hangende of rolsystemen.

Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken in zonweringsschermen en scherminstallaties die volledig aansluit bij uw doelen, gewassen en wensen.

Zonweringscherm - Tom de Wit Montage

Verduisteringsschermen

Verduisteringsschermen zijn uitstekend geschikt om energie te besparen. Het doel van verduisteringsschermen is om de daglengte te verkorten en te verhinderen dat licht van buiten in de kas doordringt.

Schermdoeken die voor dit doel worden gebruikt zijn schermdoeken die vaak wit of gealuminiseerd aan de bovenzijde zijn om invallend licht te reflecteren en zwart aan de onderkant. Een dubbel schermdoek werkt het beste om optimaal te verduisteren en de energiebesparing is hoger dan bij een enkel schermdoek, afhankelijk van uw teelt.

Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken voor verduisteringsschermen en scherminstallaties die volledig aansluit bij uw doelen, gewassen en wensen.

Meervoudige scherminstallaties

Meervoudige scherminstallaties zoals dubbele schermen of zelfs triple schermen worden steeds vaker toegepast, omdat meervoudige schermen meer functionaliteit mogelijk maken.
Er bestaan diverse mogelijkheden om extra of meerdere scherminstallaties in de kas te monteren. Het is mogelijk om meervoudige installaties op hetzelfde dradenbed van de al aanwezige installatie te monteren, waarmee u over meer mogelijkheden beschikt om het klimaat in de kas te sturen.

Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken voor meervoudige schermen en extra scherminstallaties die volledig aansluiten bij uw doelen, gewassen en wensen.

Meervoudige scherminstallatie Tom de Wit Montage

Twingevels & Rolgevels

Twingevels en rolgevels hebben als doel om de gevels van een kas af te dichten of kunnen geïnstalleerd worden als scheidingswand tussen een warm en een koud gedeelte in een kas.

Een twingevel of rolgevel kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Een twingevel of rolgevel wordt doorgaans aangedreven door middel van een buismotor die is bevestigd aan de aluminium rolbuis.
Voor langere gevels kan er ook gekozen worden voor 380v motoren.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om de juiste keuze te maken voor twingevels, rolgevels en scherminstallaties die volledig aansluit bij uw doelen, gewassen en wensen.

Horizontale schermen - Tom de Wit Montage

Dekrolschermen

Dekrolschermen zijn scherminstallaties voor breedkapkassen die voor klimaatbeheersing en energiebesparing zorgen en daarmee een hoger rendement opleveren.

Dekrolschermen worden aangedreven door een buismotor en kunnen per gordingveld van de breedkapkas aangestuurd worden en de schermwaarde kan hierdoor per dekzijde verschillen.

Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken voor het gebruik van dekrolschermen die volledig aansluiten bij uw doelen, gewassen en wensen.

Buitenschermen

Buitenschermen zijn de perfecte manier om warmte buiten de kas te houden en daarmee zijn buitenschermen geschikt voor zwaar beschaduwde teelten.
Het schermdoek van buitenschermen worden gemonteerd op ca. 1 meter boven de kasnok boven op het kasdek en houden het zonlicht buiten. Hierdoor blijft de warmte voor het grootste deel buiten de kas wat een sterk koelende werking heeft op het klimaat in de kas.

Bij het gebruik van een buitenscherm hoeft het kasdek niet/zelden meer gekrijt te worden. Een buitenscherm biedt de mogelijkheid om sneller in te spelen op wisselende weersomstandigheden.

Wij adviseren u graag om de juiste keuze te maken voor het gebruik van buitenschermen die volledig aansluiten bij uw doelen, gewassen en wensen.

Buitenscherm installatie - Tom de Wit Montage

Insectengaas

Insectengaas kan gebruikt worden in iedere soort kas. Waar vroeger gewasbeschermingsmiddelen werden gebruikt, kiezen telers tegenwoordig voor insectengaas. Steeds vaker wordt insectengaas in de luchtramen in de glastuinbouw als vervanging voor gewasbeschermingsmiddelen gebruikt.
Insectengaas zorgt voor insectenwering van buitenaf en een beter kasklimaat. Het meest standaard gaasdoek heeft een maasopening van 0,8 mm bij 0,8 mm.

Tom de Wit Montage heeft jarenlang ervaring in het leveren en monteren van diverse soorten gaassystemen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over de mogelijkheden van insectengaas.

Insectengaas - Tom de Wit Montage

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via +31 (0)6 – 14 68 13 92 of stuur een e-mail naar info@tomdewitmontage.nl. Wij helpen u graag!